Doğru Tedarikçi ve Kaliteli Parça Seçimi

Doğru Tedarikçi ve Kaliteli Parça Seçimi

İş makinalarının uzun ömürlü kullanılması zamanında ve doğru bir şekilde uygulanacak bakım faaliyetleri ile doğrudan ilgilidir. Büyük arızaların bakımları düzenli bir şekilde yapılmayan ve yıpranan yada kullanım ömrünü tamamlayan parçaları zamanında değiştirilmeyen makinalarda ortaya çıktığı pek çok tecrübeyle sabittir. Bu noktada doğru yedek parça temini ve ilgili parçaların zamanında değiştirilmesi önem arz etmektedir.

 İş makinalarının ağır arazi şartlarında ve uzun süreli kullanıldıkları göz önüne alındığında kullanılacak yedek parçalardaki kalite büyük maliyetlere sebep olan arızaların önlenmesinde kritik bir öneme sahiptir. Yedek parçadaki kalite aynı zamanda iş makinalarının performansını artırıcı bir unsurdur. İş makinası bakımlarında orijinal yedek parçadan ödün verilmemesi kısa vade de maliyetleri artıran bir unsur gibi gözükse de iş makinalarının uzun süreli kullanımı ve performanslarının yüksek olması açısında uzun vade de şirketlere önemli ölçüde tasarruf sağlamaktadır.

 Yedek parça tedarikinde doğru firma seçimi yedek parçada orijinallikten ve kaliteden ödün verilmemesi kadar önemli bir konudur. Bu noktada ulusal ve uluslararası piyasada kalitesini ispatlamış bir markanın rulman, kompresör, termostat, yakıt pompası ve diğer her türlü ekipmanı, yine kendini ispatlamış yerel distribütörlerden temin etmek yedek parça ile ilgili sorunların çözümünde size büyük kolaylıklar sağlayacaktır. 

 Bu nokta size kesintisiz teknik destek sunan ve yedek parça konusunda yaşayacağınız sorunlarda hızlı iletişim sağlayacağınız firmalar ile çalışmalısınız. Özellikle öngörülemeyen arızalardan kaynaklanan iş planınızda gecikmeler çok çeşitli cezalarla karşı karşıya kalmanıza sebep olabilir. Tedarikçi seçerken mutlak surette yedek parça portföyü geniş olan bir firma ile çalışmalısınız.

Mehmet Arakan

06.04.2021 19:58:50